Hlíva ústřičná v sobě skrývá unikátní kombinaci lidskému zdraví prospěšných látek. Nejvýznamnější benefity poskytují organismu betaglukany, hlíva však obsahuje také celou řadu vitamínů, minerálů, proteinů, sterolů, aminokyselin a stopových prvků. Na webových stránkách hlivaustricna.com se dozvíte nejen o tom, s čím vám hlíva ústřičná může pomoci, ale také vše o pěstování a zpracování. Zakoupit zde můžete i kvalitní substrát na domácí pěstování hlívy.
Pěstování hlívy ústřičné zvládne každý
Zázračné účinky hlívy ústřičné můžete využívat téměř po celý rok, máte-li vlhký sklep nebo jinou místnost s vlhkostí přibližně 85 % a teplotou v rozmezí 10 – 18 °C. Pak už stačí pouze zakoupit substrát v obalu, který obsahuje plodnice vyrůstající z připravených otvorů. Několikrát denně pak substrát navlhčíte vodou z rozprašovače a na bohatou úrodu se můžete těšit již za několik týdnů.
A proč pěstovat hlívu ústřičnou v domácích podmínkách? V prvé řadě je to velmi pohodlné a úrodu máte při dodržení postupu jistou, a v druhé řadě se při sbírání v lese vyhnete záměně za jiný druh hlívy, který vám nepřinese takové benefity.
Jak využít hlívu ústřičnou v kuchyni?
Z hlívy ústřičné se dá připravit výborný guláš, hodí se do celé řady masových i vegetariánských směsí, je vhodná na polévku, do rizota, těstovin, pomazánek i salátů. Hlívu lze nakládat, vařit, dusit i smažit. Je zkrátka zdravou surovinou s pestrým využitím do mnoha chutných receptů.
Jak zařídit zahradu podle Feng Shui: základní principy
Jak zařídit zahradu podle Feng Shui: základní principy
Dřevěná pracovní deska má v moderní kuchyni své místo
Krásná a funkční zároveň. Víme, jak si chytře zařídit koupelnu, kam se budete těšit
Vhodně zvolená podlaha vám zajistí úspory, bezpečí i pohodlí