Tradice pečení valašských frgálů se uchovává po mnoho generací. Pekárna  bezlepková Anežka vznikla v roce 2004, kdy Pavel Vašut splnil sen své mamince Anežce, která se pečení věnovala desítky let. I dnes ve svých 80 letech se paní Anežka věnuje svému řemeslu a denně zadělává na těsta a dohlíží na výrobu. Její celoživotní zkušenosti jsou zárukou kvality valašských frgálů, které jsou pečeny podle tradičního receptu. Pekárna je hrdým nositelem známky „Pravé valašské“, jejíž cílem je podpořit regionální produkci řemeslných výrobků a potravin.

Pravé valašské frgály z Palačova

Patříte i vy mezi příznivce tradičního valašského pečiva – frgálů? Pak si výrobky denně připravované v pekárně Anežka zamilujete. V průběhu let se výroba pekařské dílny v Palačově rozrostla o mnoho druhů frgálů, a to jak tradičních, tak zdobených. Tradiční valašské frgály o průměru 32 cm jsou dostupné s mnoha náplněmi, od povidlové přes švestkovou, hruškovou, makovou po zelnou či tvarohovou s jahodami. Nabídku pekárny doplňují krásné zdobené frgály o průměru od 32 do 70 cm. V nabídce najdete i bezlepkové frgály.

Další druhy pečiva z pekárny Anežka

Ačkoliv se pekárna Anežka specializuje na výrobu frgálů podle tradiční receptury, svou nabídku doplnila o celou řadu dalších poctivě upečených druhů pečiva. Firma peče chutné svatební koláčky, které nesmí chybět na žádné slavnostní tabuli. Zaměřuje se i na pečení sladkého jemného pečiva, například sladkých rohlíků, makovců či ovocných koláčků s různou náplní. Nabídku slaného pečiva pak doplňují klobásníky, slané rohlíky či pizza pečivo.

V současné době jsou v provozu celkem tři prodejny pekárny Anežka. První se nachází přímo u výrobny v Palačově. Druhou pekárnu pak najdete v Novém Jičíně na adrese K Nemocnici 22, tu třetí ve Valašském Meziříčí na adrese Ulička 851 a můžete využít i výdejní automat.