Kombinovaný sporák existuje nejen s troubou, ale i s myčkou


388659531_b46f78fa97

Vybírat nové kuchyňské spotřebiče je úkol docela náročný. K dostání je nepřeberné množství variant, barev, výrobci nabízí stále více funkcí, nové technologie, ohled je potřeba brát i na spotřebu, finanční možnosti a dispozice kuchyně. Kombinovaný sporák je nejlepší ukázkou toho, jak výrobci pružně reagují na poptávku. Jak vybrat tedy to nejlepší?

 

Jako laik se možná budete mezi všemi těmi spotřebiči připadat jako v říši divů. Důležité je tedy potřeba mít jasno v tom, co potřebujete a co očekáváte.

Jak vybrat kombinovaný sporák

Kombinovaný sporák v sobě spojuje perfektní elektrickou troubu, v níž připravíte brambory i koláče na jedničku, s plynovým vařičem, který je zase preferovaný pro rychlé a snadné používání. Komfort při vaření je právě to, proč jsou kombinované sporáky tolik oblíbené.
Ten nejlepší vyberete, pokud se budete orientovat podle následujících bodů:

  • jaké funkce nabízí trouba: základem je horkovzdušná trouba, gril, klasický ohřev a pečení; u dražších modelů je například zajímavou funkcí samočištění
  • spotřeba a výkon: v tomto bodě se nebojte poradit s personálem‘
  • velikost: i když si myslíte, že vám menší postačí, je tu riziko, že se do trouby nevejdou plechy klasických rozměrů. To už záleží jen na vás, zda-li je to překážkou či nikoliv.
  • ohřevné ploténky: vhodné je pořídit takové, kde jsou pojistky proti vyhoření; zjistěte si i rychlost, s jakou jsou schopné ploténky ohřívat
  • vzhled: záleží jen na vašem vkusu a požadavcích. Vzhled by měl ale korespondovat už s tím, co v kuchyni máte 

 

Zajímavé řešení trojkombinace: kombinovaný sporák s myčkou

Jestli máte v kuchyni málo místa, případně jste malá rodina, můžete využít i možnosti kombinace sporáku s myčkou na nádobí. Místo prostoru pro odkládání plechů a nádobí je nahrazeno myčkou, která ale přeci jen „ukradla“ kousek místa i troubě. Ideální řešení do malých panelákových kuchyní má samozřejmě své odpůrce i zastánce, ovšem jak už to tak bývá, každému vyhovuje něco jiného.

Kombinovaný sporák je léty odzkoušenou klasikou českých kuchyní. Ty nejmoderní nabízí celou řadu funkcí, možnost vlastního naprogramování a podobně. V některých případech jsou ale takové programy zbytečné, protože je stejně nevyužíváte a jen za ně zaplatíte zbytečně.

Pokud mezi vaše koníčky patří i pečení, pak nejspíše brzy poznáte největší nevýhodu těchto spotřebičů, kterou je vyšší spotřeba elektřiny.

 

publikováno: 25. 2. 2013
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.