PR článek

Vilkakora, přírodní antivirotikum, které výrazně posiluje imunitu


vilkakora obrázek pro článek 4-2020

Slyšeli jste někdy o vilkakoře? Tahle tradiční indiánská rostlina se silnými imunostimulační účinky je spolehlivým parťákem v období viróz nebo chřipkové epidemie. Obsahuje totiž speciální alkaloid izopteropodin, který dokáže aktivovat i velmi oslabený imunitní systém.

 

Nastartujte imunitní systém

Po zimě je tělo unavené a oslabené, proto může snáze podlehnout virovému nebo bakteriálnímu onemocnění. Pokud se chcete vyhnout návštěvě lékařské ordinace, je dobré na svém imunitním systému průběžně pracovat. S tím vám pomůže právě vilkakora (Uncaria tomentosa), o které mnohé zdroje tvrdí, že je schopná zvednout imunitní schopnosti organismu až o 60 %!

Neohrožená popínavka

Domovem vilkakory je Peru, konkrétně tedy amazonská džungle, kde tahle popínavka svou silnou zdřevnatělou lodyhou oplétá jiné rostliny. Zajímavé je, že zvládá i vyšší polohy a najít ji tak můžete i v oblastech s nadmořskou výškou do 800 metrů nad mořem. Tradičně využívanou částí vilkakory je kůra z kmene a kořenů s rozmanitým komplexem obsahových látek.

 

Všestranný pomocník

Vilkakora, které se někdy přezdívá také kočičí dráp nebo peruánská liána, se může pochlubit celou řadou pozitivních účinků na lidský organismus. Nejen, že působí jako silný imunostimulační prostředek, také si poradí s kvasinkovým nebo plísňovým onemocněním, infekčními chorobami nebo zánětem spojivek. Účinná je i při onemocnění a bolestech pohybového ústrojí, výrazně zlepšuje stav cév, snižuje krevní tlak a doporučuje se také k přírodní léčbě chorob zažívacího traktu.

Naordinujte si jarní kúru

Z vilkakory se sbírá především vnější kůra, mladší kořeny či vnitřní kůra stonků. Obecně platí, že čím je kůra tlustší, tím víc účinných látek obsahuje. Užívat můžete jak tinkturu (stačí zalít 120 g kůry litrem alespoň 42% lihu a v pokojové teplotě nechat louhovat 14 dní), nebo kapsle či rostlinu rozemletou na jemný prášek. Prášek je pak možno rozmíchat ve vodě, džusu nebo šťávě.  

 

 

publikováno: 3. 4. 2020
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.