Marinády na grilované maso, díky kterým před známými zazáříte


Marináda na maso

Grilovací sezóna je v plném proudu. Pokud i vy patříte mezi příznivce grilování a nedáte dopustit na grilované kuřecí, vepřové nebo hovězí maso, nezapomínejte na marinování. Marinády na grilované maso jsou základem úspěchu, koření a oleje se totiž dostanou hluboko do masa a výslednou chuť pokrmu výrazně ovlivní. Přinášíme vám několik tipů na delikátní marinády, se kterými před svými známými zazáříte.

ČTĚTE TAKÉ: Nejlepší marináda na grilovanou krkovičku

Marinády nejen na grilovanou krkovičku

Chuť marináda se v největší míře projeví na vepřovém mase. Pokud rádi grilujete šťavnatou krkovici, vyzkoušejte jednu z níže uvedených marinád. Marináda na grilovanou krkovičku chuť masa zintenzivní, nebo naopak zjemní. Vždy záleží na tom, jaké ingredience přidáte. Přípravu marinády na grilované maso ale rozhodně nepodceňujte, protože je při grilování vepřového, ale i kuřecího či hovězího masa tím důležitým.

Marináda

Marináda s pivem a hořčicí

Potřebné suroviny:

  • 200 ml kvalitního rostlinného oleje

  • 4 čajové lžičky sójové omáčky

  • 1 lžíce dijonské hořčice

  • 2 lžíce kečupu s vysokým podílem rajčat

  • 200 ml piva

  • 2 lžíce koření na grilování

  • Sůl, pepř, kmín

Nejprve nadrobno nasekejte bazalku. Smíchejte tekuté ingredience a dobře rozmíchejte. Zasypte kořením a přidejte nasekanou bazalku. Opět pečlivě promíchejte a do hotové marinády na grilované maso naložte krkovičku nebo jiný druh vepřového.

Medová marináda

Potřebné suroviny:

  • 4 lžíce medu

  • 4 stroužky českého česneku

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • Špetka sušeného zázvoru

  • 1 lžíce worcestrové omáčky

  • Šťáva z 1 citronu

  • Špetka mínu a koriandu

 Pokud máte rádi jemně nasládlou medovou chuť masa, tuto marinádu si oblíbíte. Nejprve rozmíchejte med s citronem, potom přidejte česnek utřený se solí a dodejte zbylé ingredience.

Ostrá marináda na grilovanou krkovičku

Potřebné suroviny:

  • 6 lžic rostlinného oleje

  • 3 nadrobno nasekané chilli papričky

  • 3 stroužky česneku

  • Lžička bílého jogurtu na zjemnění

  • Šťáva z 1 citronu

  • Čerstvé lístky bazalky, petržele

  • Oregano

Máte rádi ostré chutě? Nasekaná chilli paprička v kombinaci s čerstvou natí a kořením zpestří chuť masa. Smíchejte všechny ingredience a maso na několik hodin naložte. Úspěch zaručen!

Kuřecí křídla

Kuřecí křídla budou s marinádou velmi delikátní.

Marináda na kuřecí maso

Na kuřecí maso můžete použít stejné marinády jako na vepřové či hovězí, některé ale jemnou chuť křehkého masa lépe podtrhnout. Nám se osvědčila například jemná marináda na řecký způsob, zvaná moschári. Pro její přípravu budete potřebovat:

  • Kelímek bílého jogurtu

  • 2 stroužky česneku

  • Sůl, pepř

  • Špetku chilli papriky

  • Lžíci červené papriky

Všechny ingredience promíchejte A marinádu „napatlejte“ na maso. Tato jogurtovo papriková marináda se hodí především na grilování kuřecích křidélek, protože kůži ochrání před spálením a maso se bude moci déle grilovat.

Vyzkoušejte jednu z uvedených marinád. Věříme, že vám zachutnají a že s nimi během letních grilovaček zazáříte. Maso do marinády naložte vždy na několik hodin, aby se dostalo hluboko do masa a bylo ve výsledném pokrmu cítit.

publikováno: 14. 5. 2018
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.
Marinády na grilované maso, díky kterým před známými zazáříte

Marinády na grilované maso, díky kterým před známými zazáříte


Marináda na maso

Grilovací sezóna je v plném proudu. Pokud i vy patříte mezi příznivce grilování a nedáte dopustit na grilované kuřecí, vepřové nebo hovězí maso, nezapomínejte na marinování. Marinády na grilované maso jsou základem úspěchu, koření a oleje se totiž dostanou hluboko do masa a výslednou chuť pokrmu výrazně ovlivní. Přinášíme vám několik tipů na delikátní marinády, se kterými před svými známými zazáříte.

ČTĚTE TAKÉ: Nejlepší marináda na grilovanou krkovičku

Marinády nejen na grilovanou krkovičku

Chuť marináda se v největší míře projeví na vepřovém mase. Pokud rádi grilujete šťavnatou krkovici, vyzkoušejte jednu z níže uvedených marinád. Marináda na grilovanou krkovičku chuť masa zintenzivní, nebo naopak zjemní. Vždy záleží na tom, jaké ingredience přidáte. Přípravu marinády na grilované maso ale rozhodně nepodceňujte, protože je při grilování vepřového, ale i kuřecího či hovězího masa tím důležitým.

Marináda

Marináda s pivem a hořčicí

Potřebné suroviny:

  • 200 ml kvalitního rostlinného oleje

  • 4 čajové lžičky sójové omáčky

  • 1 lžíce dijonské hořčice

  • 2 lžíce kečupu s vysokým podílem rajčat

  • 200 ml piva

  • 2 lžíce koření na grilování

  • Sůl, pepř, kmín

Nejprve nadrobno nasekejte bazalku. Smíchejte tekuté ingredience a dobře rozmíchejte. Zasypte kořením a přidejte nasekanou bazalku. Opět pečlivě promíchejte a do hotové marinády na grilované maso naložte krkovičku nebo jiný druh vepřového.

Medová marináda

Potřebné suroviny:

  • 4 lžíce medu

  • 4 stroužky českého česneku

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • Špetka sušeného zázvoru

  • 1 lžíce worcestrové omáčky

  • Šťáva z 1 citronu

  • Špetka mínu a koriandu

 Pokud máte rádi jemně nasládlou medovou chuť masa, tuto marinádu si oblíbíte. Nejprve rozmíchejte med s citronem, potom přidejte česnek utřený se solí a dodejte zbylé ingredience.

Ostrá marináda na grilovanou krkovičku

Potřebné suroviny:

  • 6 lžic rostlinného oleje

  • 3 nadrobno nasekané chilli papričky

  • 3 stroužky česneku

  • Lžička bílého jogurtu na zjemnění

  • Šťáva z 1 citronu

  • Čerstvé lístky bazalky, petržele

  • Oregano

Máte rádi ostré chutě? Nasekaná chilli paprička v kombinaci s čerstvou natí a kořením zpestří chuť masa. Smíchejte všechny ingredience a maso na několik hodin naložte. Úspěch zaručen!

Kuřecí křídla

Kuřecí křídla budou s marinádou velmi delikátní.

Marináda na kuřecí maso

Na kuřecí maso můžete použít stejné marinády jako na vepřové či hovězí, některé ale jemnou chuť křehkého masa lépe podtrhnout. Nám se osvědčila například jemná marináda na řecký způsob, zvaná moschári. Pro její přípravu budete potřebovat:

  • Kelímek bílého jogurtu

  • 2 stroužky česneku

  • Sůl, pepř

  • Špetku chilli papriky

  • Lžíci červené papriky

Všechny ingredience promíchejte A marinádu „napatlejte“ na maso. Tato jogurtovo papriková marináda se hodí především na grilování kuřecích křidélek, protože kůži ochrání před spálením a maso se bude moci déle grilovat.

Vyzkoušejte jednu z uvedených marinád. Věříme, že vám zachutnají a že s nimi během letních grilovaček zazáříte. Maso do marinády naložte vždy na několik hodin, aby se dostalo hluboko do masa a bylo ve výsledném pokrmu cítit.

publikováno: 14. 5. 2018
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.