Lunární kalendář 21. červenec 2036 online

blíženci

Měsíc putuje v Blížencích a je v ubývající fázi. Blíženci ovlivňují ramena, paže, záda, ruce, průdušky a plíce. Jděte na procházku, čerstvý vzduch vám udělá dobře. Den je vhodný pro návštěvy známých a příbuzných.

Tento den má svátek Vítězslav.
Lunární den ve zkratce
Znamení
blíženci
blíženci
rak
rak
10:55
Fáze ubývající měsíc
Lunární den 28
Východ Měsíce 03:07
Západ Měsíce 19:05
Síla klesající
Živel vzduch
Orgány paže, ruce, dýchání, průdušky, horní cesty dýchací
Barva žlutá
Energie mužská - neutrální
Kvalita dne vzdušný, světlý, teplý, neplodný
Systém systém žláz
Živná kvalita tuk
Zahrada květ

Ubývající Měsíc je příznivý pro všechny záležitosti, které jsou ve stadiu upevňování, zachování a dokončení. Omezuje růst a pomáhá odstranit vše, co je nežádoucí.

ENERGIE DNE

Den v Blížencích bývá velmi proměnlivý a neklidný díky vzdušnému elementu, který mu vládne. V myšlení se projevuje mnohostrannost, čilost a obratnost. Máme v hlavě spoustu nápadů a plánů a vizí, které ovšem nedotahujeme do konce. Den přeje tvořivosti a umělecké činnosti. Je sklon dělat mnoho věcí najednou, emoce jsou nestálé, býváme zvědaví. Nedivte se, pokud dnes hodiny protelefonujete, potřeba komunikace je extrémní. Den je příznivý pro obchodní jednání, získávání nových kontaktů, cestování a vyřizování korespondence. Je čas flirtování a nezávazných schůzek. Filtrujte informace, které se k vám dostanou, nemusejí být pravdivé.

Co nás učí Měsíc v Blížencích:

Potvrzuje důležitost výměny informací. Setkávání a rozhovory s různými lidmi, procházení novými zkušenostmi, různé druhy práce – to vše obohacuje naši duši.

Bachova květová esence pro dnešní den: Cerato (Rožec)

ZDRAVÍ

Blíženci mají vliv na ramena, záda, paže, ruce, lopatky, klíční kosti, plíce a průdušky. Cokoli uděláte pro tyto části těla dobrého, bude mít dnes dvojnásobný efekt. Pokud ale bude oblast ramen a plic zatěžována, pocítíte to silněji než obvykle.

Ve dnech Blíženců se často mění počasí, proto revmatici mívají potíže. V chladnějším dni se tedy dobře oblečte, jinak vás tělo může na sebe nepříjemně upozornit. Revmatické bolesti v oblasti ramen teď velmi dobře reagují na vhodné oleje a masti. V tento den můžete udělat něco dobrého pro oblast klíčních kostí a lopatek, zad, ramen a paží. Zacvičte si jógu nebo Pilates, běžte do posilovny. Cílená gymnastika na tyto oblasti těla dělá zázraky, počítejte ale s následnou bolestí svalů. Ani ta ovšem není špatným znamením, protože tělo tak dává najevo, že se zbavuje škodlivin. Masáž krku, šíje a zad vám dnes také udělá dobře. Ve dnech Blíženců jsou ovlivněny i plíce, proto je užitečné provádět dýchací cviky na čerstvém vzduchu či při otevřeném okně. Běžte na vycházku do přírody a hlavně se dnes vyhněte zakouřeným místnostem. Mažte si hrudník bylinnými mastmi a inhalujte nad párou éterické oleje. Těhotné ženy mohou zkoušet břišní dýchání, které jim bude prospěšné u porodu. Dnes není vhodný den na operace ramen, zad, paží, rukou, lopatek, klíčních kostí, plic a průdušek, s výjimkou akutních případů.

  • Při ubývajícím Měsíci se dobře a rychle hojí rány, nezůstávají po nich jizvy. Tělo se rychleji regeneruje.

Domácí recepty na revmatismus, klouby a záda

Léčivá rostlina pro dnešní den: Podběl – jeho šťáva pomáhá při bolestech uší, listy při pokládání na čelo projasňují energii


Lunární náramky

STRAVA

Při ubývajícím Měsíci můžete jíst tak, jak jste zvyklí, váha se většinou nemění nebo mírně klesá. Dny Blíženců jsou dny tuku. Někdo dnes snáší tučná jídla dobře, někomu vadí už pouhá vůně tuku. Pozorujte, jak jste na tom vy. Doporučujeme tuky v přírodní formě, jako jsou ořechy a různá semínka. V Blížencích je den květu, proto si dejte k jídlu kvetoucí zeleninu, jako například květák, brokolici, artyčoky. Pijte čistou vodu ve větším množství než ostatní nápoje, dále jsou vhodné bylinné čaje z máty, řepíku, třezalky, měsíčku a ostatních kvetoucích bylin. Fáze ubývajícího Měsíce podporuje vylučování jedů z těla, čistí se krev. Pokud se chcete pročistit, pijte čistící čaje a provádějte každý den masáž celého těla vhodným olejem.

KRÁSA

Dny Blíženců jsou nejvhodnější pro masáže, zejména pokud pociťujete v těle blokaci a napětí.Velmi účinná bude masáž horní poloviny těla a detoxikační a lymfatické masáže. Připravte si teplou bylinnou koupel. Obklad ramen teplým bahnem bude dnes to pravé. Den je také vhodný pro péči o ruce, namasírujte je a ošetřete vhodnou mastí nebo zábalem. Nechte si udělat manikúru, prodloužit a nalakovat nehty.

Vhodné éterické oleje a vůně: Levandule, Rozmarýn, Fialka, Máta, Mandarinka, Tymián

Domácí recepty pro péči o ruce

MAGIE

Během ubývajícího Měsíce se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Blížencích se provádí rituály k obnovení komunikace a kontaktu s ostatními a odstranění starých nesvárů a problémů. Vyberte si kouzlo..

DOMÁCNOST

Dnes dobře vyvětrejte celý dům, při vhodném počasí i sklep a místnosti s uskladněnou úrodou. Vyčistěte police ve sklepě a komoře. Můžete dát vyvětrat ven peřiny a vyčistit matrace. Natírejte, lakujte, malujte.

ZAHRADA

Dny Blíženců jsou dny květu a přechod mezi stoupající a klesající silou. V ubývajícím Měsíci jsou od června do prosince. Počasí bývá větrné a jasné. Nezalévejte pokojové rostliny. Dny jsou příznivé pro tyto práce, s ohledem na roční období a počasí:

  • Setí a sázení všech popínavých, šlahounovitých a převislých rostlin (hrách, fazole, jahody)
  • Setí a sázení okrasných popínavých rostlin
  • Setí a sázení květin
  • Obrana proti škůdcům a nemocem
  • Sběr bylin
  • Větrání sklepa, skleníku, zahradní chatky
  • Dodatečné hnojení květin
  • Malířské a natěračské práce v přírodě
  • Stavba zahradního domku a plotu

28. lunární den

Symboly tohoto dne jsou Karma a Lotos. Dnes můžeme poznat a pochopit cíl našeho života a také ho dosáhnout. Otevírají se čakry, snažte se proto dnes co nejvíce očišťovat své tělo, emoce i mysl. Můžete prožít duchovní prozření! Dnes mají svůj den věštkyně, jasnovidci a lidé zabývající se parapsychologií a ezoterikou. Je vhodný den pro práci se sny. Díky nim můžete pochopit, co se s vámi právě děje. Pokud ve snu létáte, jste na vysoké energetické úrovni. Zkuste prožít lucidní snění. Skvělý den je na koupi domu či jeho opravu. Oči budou dnes přecitlivělé, chraňte je před ostrým světlem, omezte práci s počítačem a koukání na televizi. Více o lunárním dni..