Lunární kalendář 4. prosinec 2040 online

střelec

Měsíc putuje ve znamení Střelce, dnes je novoluní. Přejte si přání, při novoluní se plní. Je vhodný den na vnitřní očistu těla. Dopřejte si masáž nohou, pedikúru, saunu nebo bylinnou koupel.

Tento den má svátek Barbora.
Lunární den ve zkratce
Znamení
střelec
střelec
Fáze novoluní
Lunární den 30, 1
Východ Měsíce 07:59
Západ Měsíce 15:54
Síla stoupající
Živel oheň
Orgány stehna, žíly, křížová kost, pohyblivost
Barva červená
Energie mužská - aktivní
Kvalita dne mírně teplý, suchý, plodný
Systém smyslové orgány
Živná kvalita bílkovina, ovoce
Zahrada plod

NOVOLUNÍ

Novoluní představuje nové začátky, ale také ukončení a vnitřní přeměnu. Tvůrčí myšlenky a nápady jsou velmi originální, je třeba je využít, dát jim směr a formu. Máme před sebou mnoho možností, musíme si z nich jen vybrat. Nov je zlom mezi vyčerpáním a přívalem nové energie. Zpočátku tuto energii můžeme vnímat jako napětí, neklid, netrpělivost a vzrušení, které může přecházet do podrážděných reakcí. Cítíme aktivitu, ale nevíme, kterým směrem ji zaměřit. Něco začíná, ale je to tak neuchopitelné, hoříme nedočkavostí, abychom se do toho pustili. Více o novoluní..

NOVOLUNÍ VE STŘELCI

Pociťujete ve svém životě nespokojenost? Ponořte se do sebe a zjistěte, odkud pramení. Jaký máte cíl, co chcete v životě dosáhnout? V jaké životní oblasti jste neuspokojeni? Podívejte se na sebe jinýma očima, buďte k sobě upřímní.

ENERGIE DNE

Dnes jsme přátelští, společenští, otevření, upřímní, bezstarostní, ale i nezodpovědní. Den je plný humoru a smíchu, vládne optimismus a nadšení. Je cítit neklid, člověka to někam táhne, nevydrží na jednom místě. Dostavuje se touha cestovat, vzdělávat se, poznávat nové lidi, ale také oprašovat stará přátelství. Nechybí elán do sportu a do učení se novým věcem. Ideální čas pro uzavírání nových obchodů, zakládání firem, pro investice, plánování a nové projekty. Svým optimismem přesvědčíte každého investora. Pozor ale na nediskrétnost a přílišnou otevřenost. Slova mohou také zranit. Dnes se dostane i na vášnivou lásku.

Co nás učí Měsíc ve Střelci:

Nadšení, ale i nespokojenost s určitými věcmi jsou hnacími motory pro změnu. Vyjádřete se od srdce a trefně právě tehdy, kdy to cítíte.

Bachova květová esence pro dnešní den: Agrimony (Řepík lékařský)

ZDRAVÍ

Střelec působí na kyčle, pánev, bedra, křížovou kost a kosti stehenní. Cokoliv pro tyto části těla uděláte dobrého, působí dnes dvojnásobně. To, co stehna a prodlouženou páteř zatěžuje, působí škodlivěji než v jiných dnech. Vyhněte se dnes chirurgickým zákrokům, obzvlášť v těchto místech.

Bolesti zad a v kříži dnes pocítíte silněji. Může se ohlásit ischias, křečové žíly, kyčle a stehenní části nohou. Nezatěžujte dnes tyto části těla. Vyvarujte se zvedání těžkých břemen a nepodnikejte dlouhé vycházky. Dbejte na teplé oblečení, počasí ve Střelci bývá proměnlivé. Dobře vám udělá masáž, pomůže uvolnit křečovitě stažené svaly. Výborná bude také střídavá sprcha studenou a teplou vodou. Bojujte proti celulitidě, dělejte posilovací cviky na nohy, cviky na stehna a boky. Trénujte rovnováhu a držení těla, chůzi po patách a po špičkách, po vnější i vnitřní straně chodidel. Vhodné je také plavání a běh. Odpočívejte s nohama nahoře.


Lunární náramky

STRAVA

Novoluní je ideálním dnem pro očistný dietní den či půst. Měli bychom konzumovat pouze jednu potravinu rostlinného původu, která nezůstává dlouho v trávícím traktu. Vhodná je rýže Basmati, která je velmi lehká a nejlépe stravitelná. Můžete si udělat také ájurvédský odlehčovací den nebo jíst jen ovoce či zeleninu (mrkev, brambory). Pijte bylinné čistící čaje nebo čerstvé ovocné šťávy. Vhodný je mátový čaj, šípkový, lipový a různé detoxikační čaje, například zázvorový. V novoluní metabolismus pracuje rychleji a pokud tělo nezatěžujeme těžkou stravou, samo se nejúčinněji zbaví toxických látek. Energii, kterou by jinak spotřebovalo na trávení potravy, použije k regeneraci a vyplavování toxinů. Pokud se na dietu či půst necítíte, doporučujeme alespoň stravu z čerstvých potravin a tepelně neupravované pokrmy, tzv. živou stravu.

Dny Střelce mají ovocně-bílkovinnou výživovou kvalitu. Budete potřebovat více ovoce a bílkovin, než v jiných dnech. Pokud je dobře snášíte, tělo je dnes lépe zpracovává. Jestliže vám ovoce či bílkoviny nedělají dobře, potom je dnes z jídelníčku úplně vynechejte. Jezte ryby a drůbež, hrách, fazole, čočku, plodovou zeleninu. Ovoce jezte převážně dopoledne a nalačno, během dne pijte čerstvé ovocné šťávy a ovocné čaje. Dnes si můžete dát i mléčné výrobky. Kořeňte jídla pikantním kořením. Jídelníček doplňte klíčky, semínky a ořechy.
Je den plodu, proto doporučujeme:

  • zeleninu: cibuli, cuketu, dýni, fazole, hrách, čočku, kukuřici, lilek, meloun, okurky, papriky, rajčata, ze semínek ořechy, slunečnicová semínka
  • ovoce: jablka, hrušky, lesní plody, ananas, jahody, kdouloň, kiwi, maliny, mango, meruňky, papája, pomeranč, rybíz, švestky, třešně, víno

Léčivá rostlina pro tento den: Kopřiva – šťáva a čaj z kopřivy čistí krev

KRÁSA

Udělá vám dobře sauna, teplé koupele a masáže, uvolní se ztuhlé svaly a klouby. Běžte na pedikúru a nechte si udělat masáž chodidel. Prospěje vám teplá lázeň na nohy. Do vody přimíchejte koupelovou sůl. Bojujte proti celulitidě. Odstraňujte zrohovatělou kůži, chodidla pak ošetřete vhodným krémem a odpočívejte s nohama nahoře. Účinné budou čistící masky na obličej a dekolt a detoxikační a lymfatické masáže.

Domácí recepty v péči o nohy

Vhodné éterické oleje a vůně: santal, eukalyptus, vanilka, fialka, rozmarýn, zázvor, jalovec

MAGIE

Při novoluní jsou nejvhodnější kouzla, kterými chcete podpořit nové začátky, projekty a cíle. Přání vyslovená při novoluní se plní. Střelec je vhodný pro odstranění spirituálních problémů, konfliktů, podlosti a malichernosti. Vyberte si kouzlo..

DOMÁCNOST

Vyčistěte krby, kamna, komíny. Vykuřte místnosti vonnými tyčinkami či pryskyřicovými vykuřovadly. Vhodná je sušená šalvěj, kterou necháte v místnosti doutnat. Vše nepotřebné a staré spalte. Oheň vám pomůže při úklidu.

ZAHRADA

Dny Střelce jsou dny plodu a uzlový bod mezi stoupající a klesající silou. Při novu by se nemělo nic sázet, vysévat ani přesazovat. Nic nevzejde, semena ani kořeny se neuchytí. Je však nejvhodnější den na ošetření starých, nemocných a špatně rostoucích dřevin a rostlin. Pokojové rostliny, které špatně rostou, výrazně sestřihněte. Nemocné stromy prořežte, nebojte se radikálního řezu, budete překvapeni, jak začnou znovu bohatě růst a plodit.

30. lunární den

Symbolem je Zlatá labuť. Tento den je poslední v lunárním cyklu. Je velmi krátký a proto se ho snažte využít k odpuštění, dokončení věcí a splacení dluhů, a to nejen finančních. Vystříhejte se agresivitě. Ukliďte dům a dejte do něj ochranný talisman. Talismany mají dnes velkou sílu. Namáhaným orgánem je mozek, proto ho šetřete. Více o lunárním dni..

1. lunární den

První lunární den trvá od novoluní do prvního východu Měsíce po novoluní. Čím je kratší, tím intenzivněji se v něm vše odehrává. Jeho symbolem je Lampa, Lucerna a Třetí oko. Je dobré ho věnovat duchovní očistě, nejlépe skrze oheň. Poseďte u krbu nebo u svíčky a dívejte se do plamene. Myslete na vše, čeho byste se chtěli zbavit a odevzdávejte to ohni, který spálí veškerou negativitu. Odpouštějte, promíjejte, čistěte věci z minulosti. Jakmile se očistíte, můžete přejít k vizualizaci vašeho přání. První lunární den se přání zhmotňují, přejte si proto jen to, co doopravdy chcete. Více o lunárním dni..