Lunární kalendář 15. říjen 2014 online

rak

Měsíc ubývá a putuje znamením Raka. Nevětrejte peřiny venku, zůstala by vám v nich vlhkost. Jezte jen lehkou stravu, žaludek je citlivý. Věnujte se dnes partnerovi a rodině, udělejte si výlet do Aquaparku nebo běžte na procházku k vodě.

Tento den má svátek Tereza.
Lunární den ve zkratce
Znamení
rak
rak
Fáze ubývající měsíc
Lunární den 22
Východ Měsíce 23:43
Západ Měsíce 14:08
Síla klesající
Živel voda
Orgány žaludek, hruď, plíce, játra, trávení, žluč, mléčné žlázy
Barva zelená
Energie mužská - neutrální
Kvalita dne mokrý, teplý, plodný
Systém nervový systém
Živná kvalita sacharidy
Zahrada list

Ubývající Měsíc je příznivý pro všechny záležitosti, které jsou ve stadiu upevňování, zachování a dokončení. Omezuje růst a pomáhá odstranit vše, co je nežádoucí.

ENERGIE DNE

Dnešek je pod znamením citů. Lidé k sobě mají blíž, mohou však být přecitlivělí. Hlavní slovo má intuice. Ozývá se minulost a také různé formy strachů. Vracíme se do dětství, snadno se rozpláčeme. Je vhodný den pro návštěvy rodiny a zvelebování svého obydlí. Máme také chuť experimentovat ve vaření. Láká nás to k vodě, probouzí se romantické sklony. Můžeme ale také pociťovat nervozitu a podrážděnost, jsme snadno ovlivnitelní. Dnes nezahajujte dlouhodobé projekty ani žádné stavby, nepůjčujte peníze.

Co nás učí Měsíc v Raku:

Prožívat city do hloubky, naslouchat svému nitru, stát si za svou láskou

Bachova květová esence pro dnešní den: Clematis (Bílá lesní réva)

ZDRAVÍ

Cokoli dnes uděláte dobrého pro oblast hrudi, působí dvojnásob pozitivně, preventivně a léčebně, s výjimkou chirurgických zákroků v této oblasti. To, co hruď, žaludek, játra, žlučník a plíce zatěžuje, působí ve dnech Raka škodlivěji než v jiných dnech. Noční hýření nechte raději na jiný den, aby játra neměla moc práce. Jste-li na játra, žlučník, plíce nebo prsa choulostiví, pak využijte právě dnešek na to, abyste pro tyto orgány učinili něco dobrého. Doporučujeme pít jaterní čaj. Žaludek v tyto dny zlobí, může vás trápit pálení žáhy a časté říhání, proto se doporučuje lehká strava. Ženy mohou pociťovat nepříjemné napětí až bolest v ňadrech, pomůže na to jemná masáž krouživými pohyby s použitím vhodných krémů či olejů.

  • Při ubývajícím Měsíci se dobře a rychle hojí rány, nezůstávají po nich jizvy. Tělo se rychleji regeneruje.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Heřmánek – heřmánkový čaj zklidní žaludek a zharmonizuje energie

Domácí recepty na trávení a žaludek


Lunární náramky

STRAVA

Při ubývajícím Měsíci můžete jíst tak, jak jste zvyklí, váha se většinou nemění nebo mírně klesá. Ve dnech Raka je ovlivňován žaludek, žlučník, plíce a játra, nejezte proto žádná těžká a smažená jídla. Nyní jsou sacharidové dny. To znamená, že někdo dnes tráví moučná jídla, těstoviny a sladkosti lépe než jindy a někdo zase hůře. Sledujte, do které skupiny patříte vy, abyste věděli, zda se mouce a cukrům vyhnout či naopak. Pokud bojujete s nadváhou, jezte dnes celozrnný chléb, potraviny s vysokým obsahem uhlohydrátů vynechejte.

Je den listu, můžete v jídelníčku upřednostnit listovou zeleninu a bylinky. Vhodná je čekanka, kapusta kadeřavá, kedlubna, kozlíček polníček, pórek, rebarbora, rukola, hlávkový a ledový salát, špenát, štěrbák, zelí, kadeřávek, bazalka, máta, pažitka, meduňka, petržel, šalvěj, tymián. Vhodným nápojem jsou bylinkové čaje, obzvlášť ty s posilujícími účinky na játra, žlučník a žaludek, například čaj z třezalky nebo čekanky. Čaj z meduňky má zklidňující účinky i na psychiku, která je dnes citlivá. Káva nebude dnes na citlivý žaludek to pravé. Pokud budete pít mléko, přidejte si do něj špetku skořice, ta pomáhá proti zahlenění. Fáze ubývajícího Měsíce podporuje vyučování jedů z těla, čistí se krev. Pokud se chcete pročistit, pijte čistící čaje a provádějte každý den masáž celého těla vhodným olejem.

KRÁSA

V tento den si nenechávejte stříhat vlasy, nedržely by dobře a cuchaly by se. Je-li to možné, vlasy si dnes ani nemyjte, tvořily by se lupy a vlasy by zeslábly. Neprovádějte ani peeling. "Vodní dny" jsou velmi dobré pro lymfatické drenáže.

Vhodné éterické oleje a vůně: Fialka, Iris, Geránium, Vanilka, Ylang-ylang, Citron, Grep, Lemongrass

MAGIE

Během ubývajícího Měsíce se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Raku se čaruje nejlépe na lásku, plodnost a rodinu a také na odpuzení zla. Dělají se zasvěcovací a očisťující obřady. Vyberte si kouzlo..

DOMÁCNOST

Špína dnes půjde dobře dolů mytím, nemyjte ovšem předměty, které by vlhkost mohla poškodit, například věci ze dřeva. Nevětrejte peřiny venku, zůstala by vám v nich vlhkost. Nelakujte a nenatírejte, nemalujte pokoje, vše bude dnes špatně schnout, včetně prádla. Pokud máte v bytě suchý vzduch, nainstalujte si na topení výparník s vodou, prospěje to i pokojovým rostlinám.

ZAHRADA

Dny Raka jsou dny listu s klesající silou. V ubývajícím Měsíci jsou od července do ledna. Počasí bývá vlhké a deštivé. Neprovádějte dnes průklest ovocných stromů a keřů. Nepříznivý den je pro zavařování potravin, jejich ukládání a skladování. Dny jsou vhodné pro tyto práce, s ohledem na roční období a počasí:

  • Sázení, přesazování a setí listové zeleniny
  • Setí a sázení hlávkového salátu
  • Sázení listnatých stromů a keřů
  • Zalévání a hnojení listové zeleniny
  • Boj proti nadzemním plevelům a škůdcům na povrchu země
  • Zalévání a hnojení pokojových a balkónových rostlin
  • Odvodňování, drenážování, opravy a čištění vodovodů a studní
  • Sekání trávy
  • Údržba jezírka, rybníka, bazénu

22. lunární den

Symbolem je Slon Ganéša, Svitek a Zlatý klíček. Je to den magie. Přes ni získáváme moudrost a skryté informace. Jakékoliv věštění vám dnes půjde neobvykle lehce a bude silné a hluboké. Můžete zkusit automatickou kresbu. Všímejte si věcí, symbolů a čísel kolem sebe, možná, že vám také chtějí něco říct. Vhodný den pro studium. Nehezké obrazy a věci, které se vám nelíbí nebo z nich nemáte dobrý pocit, odneste z domu. Dnes můžete poznat, co je pro vás dobré a co špatné. Buďte štědří k sobě i k ostatním. Více o lunárním dni..