Lunární kalendář 23. říjen 2014 online

váhy

Měsíc prochází znamením Vah, dnes je novoluní. Váhy mají vliv na kyčle, játra, krev, ledviny a močový měchýř. Pokud nemusíte, tak nedělejte žádná závažná rozhodnutí. Zkrášlujte sebe i svůj domov, máte dnes dobré estetické cítění.

Tento den má svátek Teodor.
Lunární den ve zkratce
Znamení
váhy
váhy
štír
štír
23:12
Fáze novoluní
Lunární den 29, 1
Východ Měsíce 06:57
Západ Měsíce 17:48
Síla klesající
Živel vzduch
Orgány kyčle, ledviny, čištění krve, tělesné tekutiny
Barva žlutá
Energie mužská - neutrální
Kvalita dne vzdušný, světlý, teplý, plodný
Systém systém žláz
Živná kvalita tuk
Zahrada květ

NOVOLUNÍ

Novoluní představuje nové začátky, ale také ukončení a vnitřní přeměnu. Tvůrčí myšlenky a nápady jsou velmi originální, je třeba je využít, dát jim směr a formu. Máme před sebou mnoho možností, musíme si z nich jen vybrat. Nov je zlom mezi vyčerpáním a přívalem nové energie. Zpočátku tuto energii můžeme vnímat jako napětí, neklid, netrpělivost a vzrušení, které může přecházet do podrážděných reakcí. Cítíme aktivitu, ale nevíme, kterým směrem ji zaměřit. Něco začíná, ale je to tak neuchopitelné, hoříme nedočkavostí, abychom se do toho pustili. Více o novoluní..

NOVOLUNÍ VE VAHÁCH

Rozhodněte se, jak a s kým chcete strávit svůj život. Zamyslete se, co vám na dosavadním způsobu života vadí a co udělat, aby jste se cítili spokojeně.

ENERGIE DNE

Ve dnech Vah stojí v centru pozornosti harmonie ve vztazích s okolím i se sebou samým. Vládne upřímnost, estetika a kultivovanost. Reakce jsou citlivější. Je těžké být objektivní, ve vzduchu je cítit netrpělivost. Udělejte si čas na sebe, uvolněte se.. Můžete pocítit radost z krásy a možná vás zaplaví vlna kreativity. V kurzu jsou společenské akce, oslavy, obchodní jednání, seznamování i rande. Dnes nedělejte zásadní rozhodnutí, neřešte složité vztahové záležitosti. Je sklon k pochybnostem a váhání a proto můžete souhlasit se vším, co vám kdo nakuká. Snažte se vycházet s lidmi dobře, zapomeňte dnes na spory.

Co nás učí Měsíc ve Vahách:

Přijmout vše, co k nám v životě přichází, přijmout minulost, dávná zranění a křivdy, abychom mohli být v harmonii sami se sebou. Není jen černá a bílá barva, život má tisíce odstínů..

Bachova květová esence pro dnešní den: Scleranthus (Chmerek roční)

ZDRAVÍ

Váhy působí na kyčle, boky, močový měchýř a ledviny. Cokoli uděláte v tyto dny pro uvedené části těla, působí dvojnásob pozitivně, s výjimkou chirurgických zákroků v této oblasti. Všechno, co boky, ledviny a močový měchýř zatěžuje, bude působit dvojnásob škodlivěji.

Je snadné dnes dostat zánět močového měchýře a ledvin, dbejte na to, abyste tyto oblasti drželi v teple. Neostýchejte si dát večer do postele nahřívací podušku. Během dne hodně pijte, aby se měchýř a ledviny dobře pročistily. Pomáhá cvičení zaměřené na kyčelní oblast. Také by jste měli něco udělat pro čištění krve. Vhodné je pít bylinné čaje na čištění ledvin a krve. Doporučujeme Jančův ledvinový čaj. Sportujte, běhejte a cvičte cviky na boky a nohy.

Léčivá rostlina pro tento den: Růže a řebříček - růže v aromaoleji zharmonizuje energii, čaj z řebříčku posiluje ledviny

Domácí recepty na posílení ledvin


Lunární náramky

STRAVA

Novoluní je ideálním dnem pro očistu, dietu či půst. Měli by jste konzumovat pouze jednu potravinu rostlinného původu, která nezůstává dlouho v trávícím traktu. Vhodná je rýže Basmati, která je velmi lehká a nejlépe stravitelná. Můžete si udělat také ájurvédský odlehčovací den nebo jíst jen ovoce či zeleninu. V novoluní metabolismus pracuje rychleji a pokud tělo nezatěžujeme těžkou stravou, samo se nejúčinněji zbaví toxických látek. Energii, kterou by jinak spotřebovalo na trávení potravy, použije k regeneraci a vyplavování toxinů. Pokud se na dietu či půst necítíte, doporučujeme alespoň stravu z čerstvých potravin a tepelně neupravované pokrmy, tzv. živou stravu.

Ve dnech Vah tělo dobře zpracovává tuky. Někdo dnes snáší tučná jídla dobře, někomu vadí už pouhá vůně tuku. Pozorujte, jak jste na tom vy. Doporučujeme tuky v přírodní formě, jako jsou ořechy a různá semínka. Vyzkoušejte podle ájurvédy nejvhodnější tuk pro člověka - přepuštěné máslo neboli ghí. Je den květu, proto do jídelníčku zařaďte květák, brokolici, artyčoky, kopr, mangold.
Pijte čistou vodu ve větším množství než ostatní nápoje. Dále jsou vhodné čaje na čištění krve a posílení ledvin a čaje z květů rostlin – měsíčkový, ibiškový, třezalkový, vhodný je také šípkový a mátový.

KRÁSA

Měsíc ve Vahách podporuje smysl pro krásu a estetiku. Navštivte kosmetický salon, dopřejte si péči o pleť, zkrášlující koupele, úpravu vlasů, manikúru, pedikúru. Udělejte si čistící pleťovou masku. Bojujte proti striím a celulitidě. Problémové partie masírujte hrubou žínkou ve směru hodinových ručiček, potom je natřete krémem nebo olejem na vypnutí tkáně.

Domácí recepty pro péči o pleť

Vhodné éterické oleje a vůně: růžový olej, růže, pižmo, pomeranč, jasmín

MAGIE

Při novoluní jsou nejvhodnější kouzla, kterými chcete podpořit nové začátky, projekty a cíle. Přání vyslovená při novoluní se plní. Ve Vahách se čaruje především na odstranění všeho, co nás vnitřně svazuje a co nám blokuje cestu. Zbavujeme se strachů. Přivoláváme sebevědomí, odvahu, moudrost. Vyberte si kouzlo..

DOMÁCNOST

Váhy jsou vhodné pro větrání bytu, sklepa, vyvětrání peřin a matrací venku. Udělejte úklid ve spíži. Provádějte drobné opravy a domácí práce. Můžete vymalovat byt a natřít plot, barvy budou dnes dobře schnout. Umyjte okna, vyperte záclony, udělejte pořádek ve skříních a v prádelníku. Vyčistěte sklo a porcelán. Můžete zasazovat a opravovat okna a skleněné výplně. Ošetřete obuv i oděv impregnací. Zkrášlujte svůj příbytek, dnes máte velmi dobré estetické cítění. Při nákupech máte šanci pořídit sobě nebo svým blízkým nějakou krásnou věc.

ZAHRADA

Dny Vah jsou dny květu s klesající silou. Je to neutrální znamení, skoro pro žádnou práci na zahradě není tento den zvlášť nepříznivý ani zvlášť příznivý. Při novu by se nemělo nic sázet, vysévat ani přesazovat. Nic nevzejde, semena ani kořeny se neuchytí. Je však nejvhodnější den na ošetření starých, nemocných a špatně rostoucích dřevin a rostlin. Pokojové rostliny, které špatně rostou, výrazně sestřihněte. Nemocné stromy prořežte, nebojte se radikálního řezu, budete překvapeni, jak začnou znovu bohatě růst a plodit. Udělejte si pořádek v nářadí a zahradní technice, nabruste pilky a nože. V komoře proberte zavařeniny – pokud jsou některé napadeny plísní, vyhoďte je. Zlikvidujte uskladněnou úrodu, která je napadena hnilobou.

29. lunární den

Jeho symbolem je Hlavonožec, Hydra a Maja. Tento den se pokládá za satanský den, proto si dělejte ochrany před zlem. Nepříjemnosti nejsou dnes žádnou výjimkou, pokládejte je ale za příznivé a přijímejte je s vděkem, neboť znamenají to, že nesloužíte Tmě. Mohou se dostavit depresivní stavy. Udělejte si očistný rituál: stoupněte si na 10 minut do nádoby se slanou vodou, teplota vody vám musí být příjemná, spíše chladnější, a představujte si, že vše negativní z vás odchází do vody. Poté vodu vylijte na pozemek za domem s přáním, aby Země přetransformovala negativní energii z vody na Světlo a Lásku. Doporučujeme dnes vykuřovadlem očistit místnosti, vhodné je kadidlo, pelyněk nebo šalvěj. Kouř vyhání zlo. Očistěte si také jídlo a pití – buď modlitbou, nebo nad ním udělejte kříž či magický kruh. Jezte vědomě, nečtěte u jídla ani se nedívejte na televizi. Nemluvte při jídle o špatných věcech. Více o lunárním dni..

1. lunární den

První lunární den trvá od novoluní do prvního východu Měsíce po novoluní. Čím je kratší, tím intenzivněji se v něm vše odehrává. Jeho symbolem je Lampa, Lucerna a Třetí oko. Je dobré ho věnovat duchovní očistě, nejlépe skrze oheň. Poseďte u krbu nebo u svíčky a dívejte se do plamene. Myslete na vše, čeho byste se chtěli zbavit a odevzdávejte to ohni, který spálí veškerou negativitu. Odpouštějte, promíjejte, čistěte věci z minulosti. Jakmile se očistíte, můžete přejít k vizualizaci vašeho přání. První lunární den se přání zhmotňují, přejte si proto jen to, co doopravdy chcete. Více o lunárním dni..