
Zvěřinové dobroty pro opravdové gurmány
Pokud hledáte restauraci uprostřed přírody, kde byste mohli uspořádat oslavu narozenin, firemní akci nebo třeba svatbu, máme pro vás ideální tip. Kousek od hraničního přechodu Folmava (Schafberg) v malebném prostředí vrchů Českého lesa, se nachází místo přesně pro vás. Najít vhodné místo pro velkou akci, není vždy snadné. V první řadě je třeba hledat dostatečně velký prostor, kde se všichni budou cítit příjemně. Důležitá je ale samozřejmě i nabídka a kvalita jídla, ochota personálu či cena.
Místo, které se zamilujete
Lovecká chata Folmava se nachází v Horní Folmavě nedaleko česko-německých hranic. Najdete ji nedaleko říčky Teplá Bystřice v malebném prostředí vrchů Českého lesa. Pokud si chcete užít výhled do kraje, určitě před návštěvou restaurace navštivte nedaleké vyhlídkové místo. Folmava a okolí vám učaruje.
Restaurace je vhodná na oslavy, jednání, firemní večírky, svatby či romantické večeře zamilovaných párů. Má nejen plně vybavený salonek pro 25 lidí se soukromým vchodem, ale i velkou hlavní místnost s kapacitou 90 míst, kde je možné posedět u krbu. Dále je součástí restaurace i prosklená terasa s překrásným výhledem do okolní krajiny. Terasu lze využívat celoročně a její kapacita je 105 míst.
Interiér restaurace
Styl restaurace se nese v loveckém duchu. Uvnitř si můžete prohlédnout unikátní lovecké trofeje (včetně impozantní lvice nebo hrozivě vypadajícího medvěda). Pokud se náhodou děti budou při čekání na jídlo nudit, nechte je, ať spočítají lovecké trofeje. Zabaví se na dlouhé minuty.
Zvěřinové pokrmy
Lov byl v minulosti jedním z hlavních druhů lidské činnosti a také zdrojem kvalitní potravy. Maso získané lovem bylo důležitou součástí jídelníčku dřívějších generací. Bylo nejen chutné, ale i výživné. Zvěřina je totiž bohatá na bílkoviny, vitamíny (zejména vitamíny skupiny B a E) a minerály. Navíc má nízký obsah tuku a cholesterolu.
Chcete nějakou zvěřinovou specialitu ochutnat? Žádný problém. Zvěřinové pokrmy mají svou specifickou a výraznou chuť, určitě si je ale zamilujete. Ochutnat můžete například zvěřinový guláš s karlovarským knedlíkem, zvěřinové ragú s liškami a špeclemi nebo kančí výpečky se švestkovým zelím. Mezi speciality podniku patří zvěřinový gril mix (pečená žebra, karbanátek, srnčí medailonky), steak z jeleního hřbetu (sázené křepelčí vajíčko, pancetta, ostružinový demi-glace) nebo medvědí tlapa, ďábelský zauzený dip (kapsa z hovězí svíčkové na grilu, plněná šunkou a sýrem).
Kromě zvěřinových specialit si však můžete samozřejmě objednat i klasická jídla české kuchyně nebo si vybrat maso z grilu dle vlastní chuti.
Diskuse k článku